Opplever du ofte tørre øyne eller hodepine når du prøver å tyde hva som er uklart i synet ditt, og om en gjenstand som er langt vekk eller tett på bestemmer hvor tydelig du kan se det? Har du lurt på hvorfor øynene dine gjør vondt når du våkner? Har du problemer med å tyde hva som står i favorittboken din, og at det er vanskelig å lese selv om du hele tiden myser øynene dine?

Tegn på at du trenger (lese) briller

Dette er alle tegn på at du kanskje trenger briller. Hvis du leste det avsnittet og tenkte for deg selv at du relaterer til disse situasjonene, kan det være lurt å sjekke om du også opplever noen av følgende symptomer på å trenge briller og overveie å investere i briller for å gjøre livet ditt enklere:

- Hyppig mysing

- Å ikke klare å lese ord, nært eller fjernt

- Symptomer på belastning på øynene

- Øynene dine gjør vondt når du våkner

- Tørre øyne

- Dobbeltsyn

- Hodepine

Vær oppmerksom på: Dette er bare mulige symptomer for at du kanskje trenger briller. En artikkel kan ikke diagnostisere deg. Rådfør deg alltid med optikeren eller legen din for å finne ut hva din faktiske diagnose er.

Er jeg nærsynt eller langsynt?

Når du bestemmer deg for at du trenger briller, må du først finne ut hva du trenger brillene til.

 Har jeg langsynthet eller presbyopi?

Kan du se ganske godt hva som er langt unna, men har problemer med å lese hva som er i nærheten av deg? Da er du kanskje langsynt. For langsynthet trenger du "pluss" styrker. Mens yngre mennesker kan oppleve tåkesyn når de bytter mellom å se langt og nært. Det kan til og med forårsake hodepine hvis du ser på objekter eller tekst på nært hold for lenge. Det er verdt å se legen din eller optikeren for å finne løsninger for deg.

Aldersrelatert synstap: Presbyopi

I hvilken alder trenger jeg å få lesebriller?

Vanligvis kan langsynthet bli mer tydelig når du blir eldre, og den første indikatoren er ofte at lesing blir vanskeligere og mer belastende for øynene. Med økende alder og økende lesevansker kan det hende du trenger lesebriller. Oppover 40 år, generelt å miste fokus på nære objekter og tekster kalles presbyopi. Bortsett fra å ta en lesebrilletest, kan du lese om denne aldersrelaterte langsyntheten i artikkelen vår her:

Har jeg nærsynthet eller Myopia?

Kan du se hva som er nær deg ganske godt, men har problemer med å skille ut objekter og tekster som er lenger unna deg? Da har du kanskje det som kalles nærsynthet. For nærsynthet trenger du "minus" styrkebriller. Dette kalles Myopia, og du bør vurdere å avtale en time med legen din eller optikeren for å få reseptbelagte briller.

kjøpe briller på nett komfortabelt hjemmefra

Hva skal man gjøre når man trenger briller?

I dag trenger du ikke noen fancy resepter, eller til og med forlate komforten i ditt eget hjem for den saks skyld. Du kan enkelt bestille lesebrillene dine på nett.

Hva bør du vite før du kjøper briller på nett?

Noe du bør vite før du kjøper briller på nettet er å forstå hvordan du leser resepten din. Vi har skrevet en detaljert veiledning om hvordan du gjør nettopp det her:

Når du har funnet ut hvordan du forstår OD og OS og SPH og AXIS og alle disse små forvirrende indikatorene, er du klar til å ta fatt på reisen for å kjøpe briller på nettet.

Generelt er det en god idé å få en oversikt over hva andre kunder sier om brillene de har prøvd. For eksempel kan trustpiloten til et selskap være en god indikator for å finne langvarige briller.

Du bør også være klar over hva slags stil av lesebriller du ønsker og hvilken brilleinnfatning som kan passe godt til ansiktet ditt. Stilen på lesebriller kan forbedre og fremheve stilen din, og å finne den rette innfatningen kan hjelpe med å vise frem ansiktstrekkene dine. Hvis du fortsatt er usikker på det, sjekk ut vår nyttige stilguide for å vite hvilken type designer lesebriller og farger som passer perfekt til stilen din!

Hvilken innfatning skal jeg velge?

Først må du finne ut ansiktsformen din. Du kan ta en grundig titt i speilet ditt, observere trekkene dine og sammenligne ansiktsformen din med denne praktiske guiden her.

Når du har en idé om hvordan ansiktsformen din er, kan du følge denne generelle guiden med anbefalinger:

Hjerteformet ansikt: runde briller

Firkantet ansikt: rektangulære briller

Ovalt ansikt: rektangulære briller

Rundere ansikt: firkantede briller

Trekantet ansikt: Ikoniske briller

Eller du kan bruke vår praktiske prøve-på-funksjon! Du kan velge dine favorittbriller og prøve dem virtuelt på ditt eget ansikt, alt fra ditt eget hjem!

Hvilken styrke på brillene trenger jeg?

Hvis du allerede vet at du trenger lesebriller, kan du sjekke ut vår raske nettbaserte synstest her for å få en generell idé om styrken du trenger før du bestiller! Eller hvis du allerede har funnet ut hvordan du skal lese resepten din, enda bedre, du er klar til å bestille!

Trenger jeg lesebriller til datamaskinen min?

Til slutt bør du tenke på mulighetene for å integrere lesebriller i hverdagen. Hvis du sitter mye foran skjermer, enten det er på jobb eller fritid, kan det være lurt å sjekke ut blue light briller for å redusere øyebelastning, tretthet og hodepine forårsaket av blått lys, som sendes ut av alle skjermene rundt oss og til og med solen. Disse lysbølgene avgir energi som påvirker oss. Du kan enkelt beskytte øynene dine med et par blue light sbriller fra Luxreaders som har din styrke, så du trenger ikke velge mellom å kunne lese og beskytte øynene dine samtidig!

Finn ut mer om blått lys og hvorfor det er skadelig i artikkelen vår her:

Kan jeg få solbriller med styrke?

Eller hvis du planlegger å lese mye ute, spesielt i disse sommermånedene, kan det også være lurt å beskytte øynene mot UV-stråler og det generelle gjenskinnet fra den sterke solen i sommermånedene. Du kan også få solbrillene med styrke fra Luxreaders, slik at du ikke trenger å velge mellom leseevne og beskyttelse av øynene.