Hva er skjermbriller?

- og hva er de bra for?

Arbeidskultur og arbeidsmiljø har endret seg betydelig de siste tiårene. I dag jobber de fleste av oss foran skjermer i omtrent 8 timer om dagen. Sammen med fremveksten av nye arbeidsvaner har det vært en økning i arbeidsrelaterte helseproblemer som tidligere var mindre vanlige. Å arbeide foran en datamaskin kan føre til anstrengte øyne, hodepine, nakkesmerter og kan til og med føre til søvnløshet. Ergonomisk arbeidsstilling og en riktig justert dataskjerm er avgjørende faktorer for de som jobber hele dagen foran en dataskjerm. Imidlertid skyldes mange av disse problemene synsproblemer. Noen av disse problemene kan forebygges ved å bruke spesielle briller designet for personer som tilbringer mye tid foran skjermer, så det kan være lurt å investere i et par blålysbriller.

Hva er blue light briller og virker de?

Blue light briller er i hovedsak briller designet for datamaskinarbeid. Det finnes mange forskjellige typer blue light briller på markedet, og det er viktig å velge et par som passer dine individuelle behov.

Blue light briller kommer med enkelt styrke og kan også ha progressive linser. Linsene i progressive blue light briller har høyere forstørrelse nederst enn øverst. Dette reduserer den såkalte konvergensstressen som kan oppstå når du ser på en skjerm. Konvergensstress betyr at øynene dine må jobbe hardere enn vanlig for å fokusere på skjermen, noe som kan føre til øyeplager, hodepine og til og med nakkesmerter. Blue light briller med enkelt styrke er perfekte for de som vil bruke sine lesebriller under arbeid.

Mange bruker vanlige lesebriller til datamaskinarbeid, men dette er ikke ideelt fordi lesebrillelinser ikke er designet for å beskytte øynene mot skadelig blue light. Blue light briller fungerer som lesebriller med et blue light filterlag på linsene, som hjelper til med å redusere det skadelige blue lyset fra skjermer.

Blue light briller med eller uten styrke

Hos Luxreaders finner du blålysbriller med eller uten styrke i de mest trendy formene og fargene, slik at du kan beskytte øynene dine selv om du ikke har problemer med synet. For å finne ut om du trenger blålysbriller med eller uten styrke, anbefaler vi at du tar vår virtuelle synstest. Når du har funnet riktig styrke på blålysbrillene dine, er det på tide å velge et par som passer til din stil. Hos Luxreaders tilbyr vi et bredt utvalg av stilige blålysbriller i ulike former og farger. Prøv våre blålysbriller med vår virtuelle prøvefunksjon for å sikre at blålysbrillene du bestiller passer perfekt! Og hvis du er usikker på hvilken form eller farge som passer deg best, kan du få svar på 2 minutter ved å bruke vår virtuelle stilguide!

Når trenger du briller mot blått lys?

Hvis du jobber foran en skjerm hele dagen, er det viktig å beskytte øynene mot det skadelige blå lyset som skjermer avgir. Blue light briller kan også være en god investering hvis du bruker mye tid på å se på skjermer i fritiden. Hvis du liker å spille dataspill, se på TV eller bruke telefonen i lengre perioder, kan det være en god idé å skaffe seg et par skjermbriller for å beskytte øynene.

Hva er forskjellen mellom skjermbriller og lesebriller?

Når det gjelder korrektivt syn, blir skjermbriller og lesebriller ofte forvekslet. Den primære forskjellen ligger i deres tiltenkte bruk. Lesebriller er designet for nære aktiviteter som lesing, mens skjermbriller er optimalisert for bruk på avstand (f.eks. å se på TV eller bruke en smarttelefon). Lesebriller er spesifikt utformet for å korrigere nærsynthet og forbedre synet for små trykk, og de har vanligvis ikke et blått lys-filter og bør ikke brukes under skjermbruk. Skjermbriller har imidlertid ekstra funksjoner for å minimere de negative effektene av skjermbruk, for eksempel belegg som filtrerer blått lys. Derfor tjener skjermbriller og lesebriller ulike formål, der skjermbriller er mer egnet for brukere som ofte stirrer på skjermer i lengre perioder. Det viktigste å huske er at vanlige lesebriller ikke er egnet for skjermbruk.

Hvordan finner jeg de riktige skjermbrillene?

Når du velger blue light briller, er det viktig å vurdere dine spesifikke behov og hvilken type skjerm du bruker daglig. Bruker du konstant telefonen din eller tilbringer du mesteparten av skjermtiden foran en datamaskin? Hvis du tilbringer mye tid på mindre enheter utenom arbeidstid, kan blålysbriller være det perfekte valget for deg. En annen viktig faktor er komforten - sørg for at brillene passer godt og ikke er for tunge eller stramme i ansiktet ditt. I tillegg kan du også vurdere stilen - de fleste blålysbriller kommer i ulike rammetyper og farger. Til slutt er det viktig å velge blålysbriller som passer best til din individuelle livsstil og skjermvaner.

Hvordan vet du om du trenger blue light briller?

Mange mennesker innser ikke at de trenger blue light før de begynner å oppleve symptomer som hodepine, søvnløshet, tørre øyne eller uklart syn. Blålysbriller kan imidlertid også bidra til å forebygge langvarige øyeskader, som dataskjerm-syndrom eller digitalt øyestress. Hvis du stadig finner deg selv å mase eller miste fokus når du bruker en skjerm, eller hvis du opplever uklart syn etter skjermbruk, kan blålysbriller bidra til å lindre disse symptomene. Det er også viktig å merke seg at det kanskje ikke er tilstrekkelig bare å justere skjerminnstillinger eller ta hyppige pauser for å beskytte synet ditt. Å investere i blue light briller er en god måte å redusere eksponeringen for blått lys og beskytte øynene dine mot langvarige skader. Du kan bruke blålysbriller selv om du ikke har synsproblemer. Hos Luxreaders kan du finne blue light briller uten resept og med styrke opptil +3,5. Dette betyr at både barn og voksne kan bruke våre blålysbriller. Hvis barnet ditt for øyeblikket ikke trenger blue light briller med resept, kan de likevel bruke beskyttelsesbriller mens de spiller på datamaskinen, iPad eller mobiltelefon, og dermed redusere eksponeringen for det blå lyset de møter daglig.