Ansvarlighet

Vi i Luxreaders er bevisste rundt vårt ansvar.

Vi mener at de viktigste fokusområdene for ansvarlig virke er bærekraft, produksjon og mennesker. Hos Luxraeders streber vi etter å skape verdi som er hensiktsmessig for både miljøet og samfunnet. Vi tar ansvar for våre omgivelser.

Bærekraft

Hos Luxreaders bryr vi oss om miljøet. Gjennom klimainitiativer sikrer vi at vi driver ansvarlig i omgivelsene vi opererer i.

Produkt

Som selskap er vi vertikalt integrert i vår distribusjonskjede. Vi er stolte av produksjonen vår, og fokuset vårt er alltid på å optimere våre produkter og tjenester.

Mennesker

Å jobbe hos Luxreaders skal være spennende, inkluderende og artig. Vi forsikrer oss om at alle føler seg respektert og verdsatt hos Luxreaders.
Det grønne teamet

Hos Luxreaders har vi et eget
grønt team som er dedikert til å aktivt arbeide for en grønnere virksomhet. For oss, ser vi det som en mulighet til å involvere de ansatte og oppfordre de til å jobbe effektivt og utvikle ledelses- og samarbeidsevner. Initiativene varierer fra personlige mål om å sykle til jobb og spise mer vegetarisk, til større mål innad i organisasjonen om hvordan vi skal håndtere utfordringer rundt klima og miljø i vår verdikjede. Det grønne teamet følger med på utviklingen i organisasjonen, og enda viktigere - de diskuterer og planlegger videre muligheter for framdrift i Luxreaders' bærekraft.

Initiativer på kontoret

Under Covid-19 pandemien har vårt mål vært å skape trygghet for de ansatte. Vår tidligere lunsj-buffet var et initiativ for å kutte ned på matsvinn og emballasje, men dessverre under pandemien har vi sett oss nødt til å organisere separat lunsj for å skape et trygt miljø. For å minimere avfall, har vi satt opp resirkuleringsstasjoner for mat, plastikk og metall på kontoret.

For å sikre et hyggelig og behagelig arbeidsmiljø, har vi et åpent kontorlandskap og store, grønne potteplanter. Plantene bidrar ikke bare til frisk luft, men er også en bitteliten bidragsyter til å redusere vårt CO2-avtrykk. Det åpne landskapet gjør dessuten at vi ikke bruker mer plass og rom enn vi har bruk for - som kan bidra til å redusere unødvendig utbygging.

Minimering av papirbruk

Siden 2020 har vi minimert papirbruken på Luxreaders-kontoret. Så og si alle våre daglige aktiviteter foregår på nettet. Som et E-commerce selskap ser vi det som vår oppfordring å kunne løse alt digitalt, og finne metoder som gjør at vårt klimaavtrykk er så lite som mulig.

Et plantebasert alternativ

Celluloseacetat er et enestående materiale å bruke til produksjon av briller. Ikke kun fordi det er blankt og pent, men også fordi det inneholder cellulose. Cellulose er et plantemateriale som sammen med eddiksyreanhydrid skaper Celluloseacetat. Dette materialet får oss til å revurdere ideen om ‘plast’ ved å prosessere plantematerialer til en form for bioplast som er både biobasert og biologisk nedbrytbart. Når mykgjørende materialer tilsettes celluloseacetat, forbedres utseendet og strukturen, og du får et flott råmateriale og et plantebasert alternativ for produksjon av briller. Hos Luxreaders er mange av brillene våre tilgjengelige i celluloseacetat for å gi våre kunder valget om et mer plantebasert produkt.

Effektivisert produksjonskjede

Hos Luxreaders har vi en unik forretningsmodell som gjør at vi har kunnet kutte ut unødvendig mellommenn i produksjonen. Dette har gjort at vi kan sende produktet til kunden direkte fra vårt varelager. Med dette initiativet reduserer vi klimagassutslipp gjennom kortere transporteringsmetoder. I tillegg har vi ikke fysiske butikker, som gjør at vi begrenser og effektiviserer ressursbruken. Vi mener at dette både er mer rimelig for kunden og bedre for miljøet.

Produksjonen vår er basert i Kina, som betyr at produktene våre må transporteres til vårt sentrallager i Danmark. Vi gjør vårt ytterste for at transporten fra fabrikken til Danmark er så bæredyktig som mulig - og med lavest mulig belastning på miljøet. Akkurat nå, betyr dette at vi kun transporterer sjeldnere, men heller har større leveranser når vi først utfører dem. Vi jobber kontinuerlig med å finne den mest bæredyktige måten å transportere varene våre på.

Likevel vet vi at vi kan gjøre det enda bedre..

Vi forstår at den mest effektive måten å være mer miljøvennlig og bæredyktig på er å sørge for klare og helhetlige målinger på tvers av hele verdikjeden vår. Søken for bæredyktighet starter helt fra utvinningen av materialer til produktet er i hendene på kunden. Vår ultimate visjon for å oppnå et bæredyktig selskap er å kunne skape en sirkulær forretningsmodell - Men vi trenger din hjelp!

Hjelp oss å bli bedre! Vi vil engasjere konsumenten

Mens bæredyktighet i stor grad er sentrert rundt mennesker, planeten og økonomien, har sirkulæritet et større fokus på ressurssyklusen. Disse to konseptene går hånd i hånd, og ved å sørge for en sirkulær økonomi og forretningsmiljø legger vi til rette for at vårt avfall disponeres på en ansvarlig måte, slik at det kan produseres igjen og dermed begrense ressursbruken. Vi oppfordrer alle våre konsumenter til å ta del i reisen, og resirkulere Luxreaders-produkter når de ikke kan brukes lengre.

Interessentenes etiske retningslinjer

Som et selskap tett knyttet til samarbeidspartnere på tvers av landegrenser, er det viktig for oss å sørge for at menneskerettigheter og arbeidernes velferd ivaretas. Våre etiske retningslinjer er på linje med de sosiale, miljømessige og etiske rettighetene i den Europeiske Unionen. Alle våre interessenter i og utenfor EU er nødt til å følge disse retningslinjene.

Internasjonalt team

Mangfold- og inkluderingsprogrammer er et selskaps misjon, strategi og praksis til å støtte en åpen arbeidsplass og nyttiggjøre fordelen av et bredt mangfold. Mangfoldighet handler om tilstedeværelsen av individualitet og variasjon i gruppen. På den andre siden, handler inkludering om miljøet hvor mangfoldighet blomstrer. Et inkluderende arbeidsmiljø lar ansatte fra ulike bakgrunner føle seg velkomne til å tilby deres beste, mest autentiske versjon av dem selv. Som et internasjonalt team, ser vi dette som en av våre største fordeler, og vi omfavner tanken om tilhørighet og identifisering til teamet og selskapet.

Inkluderende netthandel

Vi vet at vår plattform har muligheten til å nå et globalt nettverk av samfunn med ulike nasjonaliteter og bakgrunner. Vi har selvfølgelig nulltoleranse for diskriminering i vår kommunikasjon og streber for at tjenestene og plattformene våre er respektfulle og appellerer til konsumentene på en vennlig og inkluderende måte.