Slik rengjør du brillene dine

Slik rengjør du brillene dine

Når du bruker brillene dine med eller uten styrke mye, vil de naturligvis etter tid bli skitne og eksponert for støv og smuss. Briller er delikate synskorrigerende tilbehør, og de må grundig rengjøres for å få mest mulig ut av dem. Men hvordan kan du rengjøre brillene dine riktig og hva bør du IKKE gjøre?

Hva er UV-stråler og hvorfor er de skadelige for øynene?

Hva er UV-stråler og hvorfor er de skadelige for øynene?

Bortsett fra å forårsake hudskader, som de fleste av oss sikkert allerede har opplevd eller i det minste hørt om i form av solbrenthet, kan UV-stråler også forårsake skade på øynene våre. Men hva er egentlig UV-stråler og hvordan kan du sørge for å beskytte øynene dine mot skadene de forårsaker?

Trenger jeg briller?

Trenger jeg briller?

Opplever du ofte tørre øyne eller hodepine når du prøver å tyde hva som er uklart i synet ditt, og om en gjenstand som er langt vekk eller tett på bestemmer hvor tydelig du kan se det? Har du lurt på hvorfor øynene dine gjør vondt når du våkner? Har du problemer med å tyde hva som står i favorittboken din, og at det er vanskelig å lese selv om du hele tiden myser øynene dine?

Historien til aviator-briller

Historien til aviator-briller

Med den nylige utgivelsen av den nye Top Gun-filmen, har aviator- briller, som gradvis har blitt populære igjen, fått sitt fortjente søkelys. Disse solbrillene med metallinnfatning har blitt gjort populære siden 1940-tallet og nyter fortsatt sin berømmelse for sin funksjonalitet og modige stil. Men bortsett fra å ha vist seg på ansiktene til mange kjendiser, har disse aviator- solbrillene hatt en interessant historie.
Finn de perfekte solbrillene

Finn de perfekte solbrillene

Våren er endelig kommet, og sommeren nærmer seg med stormskritt. En kald drink ved vannkanten og en varm sommerbris. Høres deilig ut, ikke sant? På fine, varme sommerdager som dette er det et absolutt must med et par stilige solbriller. Ikke bare beskytter de øynene dine og reduserer rynker, men de kan også være en del av antrekket ditt! 

Brilletrender 2022

Brilletrender 2022

Følelsen av nyklippet hår eller et besøk til skjønnhetssalongen. Du kjenner sikkert den gode følelsen av et flott, fornyet utseende! Har du tenkt på hvordan briller med firkantet innfatning, runde metalbriller, eller kanskje briller med klar innfatning også kan endre ditt utseende? Kanskje du lurer på hva som er den nåværende brilletrenden? Ikke bekymre deg, Luxreaders har svaret på hva som er brilletrenden i 2022.

Bærekraft

Bærekraft

Vi er på reise mot en mer bærekraftig fremtid. Vi skal gjøre vårt beste for å redusere belastningen på planeten. En viktig del av dette er å kommunisere og sikre engasjement fra ansatte.

6 tips for å finne det perfekte brilleparet på nettet

6 tips for å finne det perfekte brilleparet på nettet

Når det gjelder å velge briller er mulighetene endeløse, og du føler deg kanskje litt overveldet av alle valgene som skal tas. Vi guider deg gjennom alt fra å velge en passende innfatning, til de riktige glassene og hva du bør tenke på før du bestiller. Fortsett å lese for å lære mer.

Hva er blått lys, og hvorfor burde du bry deg?

Hva er blått lys, og hvorfor burde du bry deg?

Mennesket er programmert til å være våkne når det er dagslys, og sove i nattens mørke. Dette skjer som følge av en kjemisk prosess i kroppen vår. Les mer om du ønsker å vite hvilken rolle blått lys spiller i hverdagen vår, og hvorfor du burde bruke blue light briller.
Hvordan tolke brilleseddelen din - Luxreaders.no

Hvordan tolke brilleseddelen din

Du er klar til å bestille ditt første par briller og ser frem til å endelig kunne se klart og tydelig - men så innser du at du ikke aner hva slags styrke du skal bestille. Ikke bekymre deg! Vi er her for å hjelpe. Her er en enkel forklaring til hvordan du kan forstå det forvirrende papiret du har fått fra din øyespesialist.
Frederik Thiele: En mann med en visjon - Luxreaders.no

Frederik Thiele: En mann med en visjon

Frederik Thiele ble nærmest "født med briller på nesa". Nå har han bestemt seg for å modernisere brillebransjen ved å tilby briller direkte hjem til kundens dør. Idèen kom som et lyn fra klar himmel da han jobbet i en brillebutikk på København flyplass. Les mer om Frederik Thiele her..
Presbyopi: Aldersrelatert langsynthet - Luxreaders.no

Presbyopi: Aldersrelatert langsynthet

Om du har begynt å streve med å lese liten tekst og strekker armene ut hver gang du skal lese noe på mobilen, er det kanskje på tide å gjøre noe ved det. Presbyopi er en naturlig prosess hvor elastisiteten av øyet avtar. Les mer om presbyopi her.