Online synstest hos Luxreaders

Hos Luxreaders tilbyr vi to synstester. Vår enkle, veiledende synstest hjelper deg å få en rask oversikt for å identifisere styrken du trenger ved kjøp av lesebriller. Vår mer dyptgående og nyeste online synstest som er utviklet av oss er også tilgjengelig.

Test synet ditt

Når du bruker vår enkle, veiledende synstest, bør du sitte 40 cm unna dataskjermen – den er nærmere enn du tror.

Les setningene nedenfor. Når du kommer til den minste setningen du kan lese ganske tydelig, antyder den tilsvarende høyre kolonnen hvilken styrke du trenger.

Hvis du er usikker på to forskjellige styrker bør du velge den laveste.

Lesetest Stryrke Alder*

Her hos Luxreaders selger vi både lesebriller, solbriller og blue light briller.

0 <35 år*

Vi har styrker fra +1,0 til +3,5. Solbriller og blue light briller fås også uten styrke.

+1.0 35-45 år*

Du kan velge ett par for kr 299, eller kombinere 3 par for kr 599.

+1.5 45-50 år*

Dersom du velger 3 par, får du gratis frakt inkludert i prisen.

+2.0 50-55 år*

Det er gratis å bytte og returnere brillene, uansett om du har kjøpt ett eller flere par

+2.5 55-60 år*

Om du er usikker på hvilke briller du kler, kan du prøve vårt virtuelle prøverom

+3.0 60-65 år*

Vi har også en stilguide som hjelper deg å finne brillene som passer for deg

+3.5 +65 år*

*Alder er veiledende. For mange stabiliseres synet ved +2.0 eller +2.5.

Hvilken styrke på lesebrillene trenger jeg etter alder?

Din optiker vil vanligvis anbefale lesebrillers styrke basert på alderen din. Når du blir eldre, vil øynene dine naturlig begynne å endre seg. Dette kan skje på en rekke måter, og en av de vanligste endringene er forårsaket av en tilstand kjent som "presbyopi". Dette er generelt det som gjør at folk trenger lesebriller etter fylte 40 år. Derfor er den anbefalte styrken for personer i alderen 35 til 45 år en styrke mellom +0,75 til +1,00 for å justere alderssynet. Personer i alderen 45 til 50 år vil typisk trenge +1,00 til +1,50. Personer i alderen 50 til 55 år anbefales vanligvis en styrke på +2,00. Og fra 55 til 65 år anbefales det å bruke en styrke på +2,5 til +3,00. Når du er over 65 år vil en styrke på +3,5 bli anbefalt.

Hva er den vanligste styrken på lesebriller?

Den mest kjøpte styrken på lesebriller er +1,00.

Kan jeg bare kjøpe lesebriller?

Rett og slett, ja! Reseptfrie lesebriller krever ikke øyeundersøkelse av øyelegen. Og å kjøpe lesebriller på nett er mye rimeligere enn lesebrillene du finner hos øyelegen din, og de fungerer like bra hvis du velger riktig styrke.

Hvordan vet jeg om styrken på brillene mine er for sterke?

Tåkesyn: Hvis din øyeresept er feil, kan du oppleve tåkesyn. For å sjekke om synet ditt blir uklart kan du ta på brillene dine og dekke til det ene øyet. Se rett fram med det andre øyet. Hvis synet ditt er uklart, kan du repetere det med det andre øyet. Et uklart syn på det ene øyet, mens det andre er lukket, indikerer at styrken på brillene dine er feil.

Hodepine: Hvis du merker at hodepinen har blitt hyppigere eller har en tendens til å oppstå først og fremst etter at du har tatt på deg brillene, har du sannsynligvis en feil resept.

Svimmel og kvalm: Når resepten din er for høy, vil du legge merke til at du begynner å føle deg svimmel og kvalm i løpet av en tid etter at du har brukt dine reseptbelagte briller eller linser. Dette er en sikker indikasjon på feil resept.

Kan briller med for høy styrke skade øynene?

Enkelt sagt, nei. For sterk styrke på brillene kan ikke skade øynene dine, men de kan forårsake hodepine, svimmelhet og kvalme etter en stund. Derfor anbefaler vi deg å bruke vår synstest for å få best mulig resultat på hvilken styrke du trenger.