Blue light briller

Beskytt øynene dine mot blått lys fra skjermer

Lettere å fokusere

Filtrerer 30% av blått lys

Kan redusere hodepine

Hjelper på nattesøvnen

Stil og helse kombinert

Gjør en forskjell for deg selv med blue light briller

effekten av blått lys

Hva er blålysbriller?

Blått lys er en del av det synlige lysspekteret som det menneskelige øyet kan se, bedre kjent som farger. Ulike farger avgir forskjellig energi og er kjent for å påvirke oss på forskjellige måter. Blått lys er den mest energiske strålingen, kjent for å øke folks oppmerksomhet, reaksjonstid og humør. Omtrent en tredjedel av alt synlig lys faller inn i kategorien høysynlighetslys, som er det vi kaller «blått lys» – det er med andre ord ikke bare blåfargen i seg selv, men også alle andre blånyanser som indigo, lilla og turkis.

Sollys er en viktig kilde til naturlig blått lys som vi mennesker trenger for å holde oss våkne – det hjelper oss å kontrollere døgnrytmen vår. På den annen side, og som følge av den digitale tidsalderen, har eksponeringen vår for blått lys økt dramatisk, og dette betyr at vi er overeksponert for blått lys. Kort sagt blir vi utsatt for mer enn det som er naturlig og sunt for øynene og hjernene våre. Heldigvis blir vi stadig mer bevisste på hvordan de digitale skjermene våre påvirker oss negativt. Dette betyr at vi nå er klare til å prioritere våre helsebehov.

FORBEDRE ØYEHELSEN

Hvordan beskytter jeg øynene mine mot blått lys?

Det anbefales å redusere antall timer foran skjermen, spesielt om kvelden og natten. Det er også nyttig å justere innstillingene til de digitale enhetene dine for å endre fargevisningen i løpet av de sene timene slik at de sender ut mindre blått lys i den perioden du ønsker. Å redusere skjermtiden er imidlertid ikke den enkleste tingen å gjøre, og det er derfor mange velger anti- blålys briller i stedet. Det er en enkel og rimelig måte å beskytte øynene og kroppen mot de negative effektene av blått lys, til og med anbefalt av Harvard-forskere. De slår fast at briller mot blått lys har gunstige helseeffekter, som forbedret søvnsyklus og søvnkvalitet, bedre fokus og redusert hodepine.

de populære brillene

Hva er det med blue light briller?

Øynene våre utsettes daglig for skadelig blått lys fra skjermene på datamaskiner, nettbrett, smarttelefoner og TV-er. Faktisk bruker de fleste av oss mer enn 8 timer om dagen på forskjellige skjermer – og øynene våre kan ikke beskytte seg mot det. Blue light briller – ofte kalt skjermbriller, blålysbriller eller databriller – beskytter øynene mot det blå lyset og du vil raskt kjenne effekten etter en lang dag foran datamaskinen og på telefonen.

Skjermbriller med blålysfiltre har blitt ekstremt populære de siste årene, og det er det en veldig god grunn til. Flere og flere innser at de presser øynene til det ytterste når de sitter foran en skjerm på kontoret det meste av dagen, mens de øker skjermtiden om kvelden på telefonen, iPaden eller foran TV-en. De mange timene med skjermtid som de fleste av oss har hver dag har en negativ effekt på øynene våre. Mange opplever tørre øyne, dårlig søvn eller hodepine. Alle problemer som kan knyttes til den intense eksponeringen fra blått lys.

Tilpass pakken din, unikt for deg.

Mix & Match 3 par briller for 699 ,-

Inkludert gratis frakt og 100 dagers returrett.

Lette og komfortable

Miljø- og allergivennlige materialer

Fleksible stenger

Høy kvalitet

BEDRE SØVN OG ØKT KONSENTRASJON

Fordelene med blålysbriller

Du kan gjøre underverker for helsen din bare ved å bruke blue light briller når du bruker digitale skjermer. Anti-blålys briller er tilgjengelig både med og uten linsestyrke - så selv om du ikke trenger lesebriller kan du fortsatt beskytte øynene mot blått lys uten reseptbelagte linser. Sunnere kroppsrutiner etableres på grunn av de positive effektene av forbedret søvn, mindre hodepine, redusert belastning på øynene som fører til et større velvære!

Hos Luxreaders har vi jobbet utrettelig for å forene de positive effektene av blålysbriller på øynene dine med et bredt utvalg av innfatninger og stiler som både er av høy kvalitet og ser flotte ut. Heldigvis har vi klart å lage et bredt utvalg av modeller og samlinger av blålysbriller som lar deg se stilig ut mens du sitter foran skjermen. I tillegg har vi jobbet hardt for å holde vekten på brillene nede, slik at du kan bruke dem i timevis av gangen uten at innfatningen føles tung eller plager deg.

ABSORPsjon AV BLÅTT LYS

Hvordan fungerer blue light lesebriller?

Langvarig eksponering for blått lys, spesielt om natten, har skadelige effekter på våre lysfølsomme celler siden det trenger inn og skader netthinnen ved overdreven eksponering. Det er derfor linsene i lesebriller er belagt med et filter som blokkerer og absorberer det blå lyset som sendes fra skjermene dine. Våre briller mot blått lys filtrerer omtrent 30 % av det blå lyset fra digitale skjermer for å beskytte øynene dine mot gjenskinn. Vi forstår at det er vanskelig å kutte skjermtid – det er derfor vi har laget en rimelig løsning med brillene våre som blokkerer blått lys.

Noe alle bør ha

Hvem bør bruke blue light briller?

Kort sagt er blue light briller nyttige for alle som tilbringer mer enn 1 time foran en skjerm hver dag, enten det er barn eller voksne. Brillene er ikke bare for folk som allerede bruker reseptbelagte briller. Hos Luxreaders kan du finne blue light briller uten styrke og opptil +3,5 i styrke. Det betyr at både barn og voksne kan bruke våre blue light briller. Hvis barnet ditt for øyeblikket ikke trenger blue light briller med styrke, har de fortsatt muligheten til å bruke beskyttelsesbrillene når de spiller på datamaskin, ipad eller mobiltelefon, slik at øynene blir mindre utsatt for det blå lyset de utsettes for i hverdagen liv.

Fatigue Countermeasures-grenen til Air Force Research Laboratory

Harvard Business Review

"Kort sagt forbedrer blålysbriller både søvnkvalitet og jobbutbytte"

Blålysbriller - fungerer det?

Blue light briller gjør akkurat det de skal – de blokkerer ute mye av det skadelige blå lyset som kommer fra blant annet digitale skjermer, som mange bruker mye i hverdagen. Mange studier viser hvordan bruk av skjermbriller mot blått lys kan beskytte synet og hjelpe deg til en bedre natts søvn, redusert tretthet og tendens til hodepine, og flere gode egenskaper. Så hvis du vil prøve et par briller som vil ha positive effekter, vil disse brillene definitivt fungere!

Det er ingen hemmelighet at det blå lyset fra skjermene våre har en betydelig innvirkning på hvordan vi har det fysisk og mentalt. Med all den nye teknologien kan tilstanden vår risikere å forverres til en viss grad. Derfor er det greit å finne en løsning som kan forhindre disse utfordringene. For eksempel sier en kunde at han opplever mindre trøtte øyne etter å ha sittet foran dataskjermen hele dagen ved å bruke skjermbriller mot blått lys; en annen følte at de hjalp til med å lindre noen hodepinesmerter som hun hadde hatt nylig, og til slutt opplevde hun også å sove bedre om natten. Ikke bare gir briller med blått lys lindring fra trøtte øyne, hodepine og søvnproblemer når du ser på telefonen eller nettbrettet rett før sengetid, de kan brukes hele dagen.

Hvis du er bekymret for de langsiktige effektene av blått lys på synet ditt, er det på tide å investere i et par blue light briller. Ikke bare vil de bidra til å redusere tretthet, belastning på øynene og søvnproblemer, de vil også beskytte øynene dine mot det skadelige blå lyset som sendes ut av digitale skjermer og annet LED-lys som også sendes ut av lamper. Enten du bruker datamaskinen til jobb eller lek, er disse brillene en fin måte å redusere belastningen på øynene og få mest mulig ut av skjermtiden med god samvittighet.

Når skal man bruke blue light briller?

Blue light briller kan brukes hver dag. Vi utsettes for blått lys i mange sammenhenger. Ikke bare når vi sitter foran en digital skjerm, men også i LED-lys, som lamper, utsettes vi for blått lys. Det naturlige blå lyset vi utsettes for fra solen er noe vi trenger for å holde oss våkne og kontrollere døgnrytmen vår, og når det gjelder solens stråler er det bedre å beskytte øynene med solbriller. Solens blå-hvite stråler er viktige kilder til vitamin D og kan behandle depresjon, men for mye eksponering kan gi øyebetennelse – så sørg for å beskytte øynene med et par solbriller når solen skinner på himmelen.

Få en god natts søvn og mindre hodepine med blålysbriller

Når det gjelder helsen vår, begynner vi endelig å være mer oppmerksomme på de tingene som betyr noe. En av de viktigste aspektene ved vårt velvære er synet vårt, og takket være den stadig økende bevisstheten om stråling av blått lys har vi nå en måte å beskytte øynene våre mot de skadelige effektene av digitale skjermer.

Blått lys er kjent for å forårsake tretthet i øynene, og hvis det ikke forhindres eller unngås, kan eksponering for det blå lyset føre til andre synsproblemer over tid. Ved å bruke blue light briller kan du redusere eksponeringen for denne typen lys og beskytte synet.

Blue light briller kan bidra til å redusere belastningen på øynene. Hvis du bruker mye tid på å se på digitale skjermer som datamaskiner, telefoner, ipad eller nettbrett, kan du oppleve at øynene dine føles slitne og anstrengte på slutten av dagen. Dette er fordi det blå lyset som sendes ut fra skjermen din kan få øynene våre til å jobbe hardere enn de trenger. Hvis du bruker blue light briller, kan du redusere belastningen og du vil føle forskjellen - øynene dine vil være mye mer komfortable på slutten av dagen.

Blålysbriller kan også hjelpe deg med å sove bedre. Det blå lyset som sendes ut fra skjermer kan forstyrre vårt naturlige søvnmønster og det kan være vanskelig å få en god natts søvn.

De fleste er klar over at blått lys kan være skadelig for synet, men mange vet ikke de eksakte årsakene, som det dessverre finnes en rekke av. Det er derfor bue light briller har blitt en populær måte å forbedre søvnkvaliteten på, redusere hodepine og tretthet og forbedre konsentrasjonen. Blue light briller virker ved å blokkere blålysbølger, som er kjent for å forstyrre produksjonen av melatonin, hormonet som hjelper til med å regulere søvnsyklusen din. Ved å bruke briller mot blått lys kan du – spesielt om kvelden før du legger deg – lure hjernen til å redusere produksjonen av melatoninhormonet, så kroppen vil roe seg ned og du får en bedre natts søvn – uten å endre vanene dine. En god natts søvn er avgjørende for din generelle helse og velvære, så blue light briller kan være et verdifullt tillegg til din daglige rutine, spesielt kveldsrutinen.