Historien til aviator-briller

Med den nylige utgivelsen av den nye Top Gun-filmen, har aviator- briller, som gradvis har blitt populære igjen, fått sitt fortjente søkelys. Disse solbrillene med metallinnfatning har blitt gjort populære siden 1940-tallet og nyter fortsatt sin berømmelse for sin funksjonalitet og modige stil. Men bortsett fra å ha vist seg på ansiktene til mange kjendiser, har disse aviator- solbrillene hatt en interessant historie.

Funksjonelle (militære) solbriller

Mens piloter har hatt behovet for briller oppe i høyden helt siden før andre verdenskrig, ble aviator- solbriller først skapt da behovet for en pilots fokus og skarphet var større enn noen gang. Før skapelsen av disse praktiske solbrillene, brukte piloter klumpete øyebeskyttelsesbriller som lett dugget til og ikke ga klarheten som pilotene trengte når de fløy. I store høyder ble piloter ofte blendet av gjenskinnet og det klare blå og hvite lyset fra solen og himmelen. For å redusere gjenskinnet, og for å forbedre pilotens syn, ble de funksjonelle aviator- solbrillene skapt og masseprodusert for piloter og seilere på slutten av 1930- og 1940-tallet.

De nye aviator-solbrillene med metallinnfatning var i stand til å beskytte pilotens øyne fra alle elementer, samt redusere gjenskinnet som ofte forstyrret pilotens syn når de fløy. Pilotbrillene var laget av metaller, hadde en dråpeform som lignet de gamle pilotbrillene og hadde grønntonede glass. Deres unike form sørget for at piloter hadde et bredt og uforstyrret synsfelt, samtidig som de reduserte stråling og gjenskinn fra alle vinkler, og den grønne fargen sørget for at blått lys ble redusert og pilotens syn ble skjerpet når de fløy.

Ikke bare var linsene designet for å forbedre pilotens arbeid, den unike pannestangen over nesebroen sørget for bæreevnen under hodeplagg, som hjelmer eller caps. «Dobbeltbroen» er nå den mest gjenkjennelige egenskapen til disse aviator- brillene.

Pilotbriller blir populære

Mens denne typen metallsolbriller ble skapt for å gjøre livet enklere for militært personell, etterlignet 1950-tallets kulturelle stil militærstil og gjorde aviator-briller populære for alle. Stjerner fra det tiåret, inkludert Elvis Presley, bar berømt denne form solbriller. De kom tilbake på 1970- og 1980-tallet, ettersom flyverprodusenter i økende grad markedsførte denne brillestilen og ettersom filmer som Taxi Driver eller, mest kjent, Top Gun, populariserte formen for offentligheten igjen. Aviator- solbriller har siden rammet mange kjendisers ansikter og forblitt et element gjennom offentlige opptredener av folk som Michael Jackson, David Bowie og til og med Stevie Nicks.

Aviator-briller for kvinner

Mens denne solbrillestilen tidligere var populær blant menn, begynte kvinner etter hvert også å kreve sin særegne stil for seg selv. Denne formen på briller skapte en distinkt stil og mange kvinner valgte å utmerke seg som selvsikre og gjenvant dette modige og imponerende look, som før stort sett ble båret av menn. Farger og design ble mer tilpasset offentlighetens krav, og mange designere tok jobben og svarte på etterspørselen etter aviator-briller til både menn og kvinner.

Aviator briller i dag

I dag er aviator-briller tilbake i stil. Siden innovasjon og mote går hånd i hånd, dukket nye farger og former opp. Fra 70-tallsrock til dagens stil, har aviator-briller forblitt en fascinasjon for mange og et modig utseende. Mens den originale pilotbrillen var dråpeformet og hadde grønntonede linser, er alle farger og mere runde eller rektangulære former nå også tilgjengelige.

Selv om navnet deres antyder noe annet, er det trolig mer sannsynlig at du ser pilotbriller av enhver kategori båret av passasjerer om bord, istedenfor av piloten.

Hvordan bruke pilotbriller

Selv om det også er et moteuttrykk, er pilotbriller perfekte for aktive stunder utendørs, siden de beskytter øynene dine mot solens gjenskinn. Spesielt til golf og fisking har mange mennesker valgt et par aviator-solbriller til en overkommelig pris.

 

Hvis du ønsker å skape et unikt og dristig look, er disse tidløse innfatningene den perfekte tilføyelse til samlingen din. De vil få deg til å skille deg ut og skape et selvsikkert look, samtidig som de sikrer at øynene dine beskyttes mot UV-stråling. Hvis du vil se ditt smarteste ut mens du leser favorittboken din i sommer, bør du velge et par aviator-solbriller med styrke, som vår Clarke-modell. Hvis du nettopp har forlatt kinoen og du ønsker å finne fram din indre Maverick og du planlegger å være utendørs, velg den praktiske Williams-modellen i stedet.

Pilotbriller for hverdagsbruk

Aviator-briller gjorde pilotens liv enklere ettersom de sørget for at synsfeltet deres forble skarpt. Hvis du ønsker å sikre deg det samme, velg et par lesebriller for å holde synet og utsende ditt skarpt, eller gå for noen av våre danske designersolbriller med metallinnfatning for å komplimentere utseende ditt. Etter beskytt øynene dine mot skadelig blått lys, akkurat som piloter pleide å gjøre oppe i luften, ved å velge et par blue light briller med styrke, for å gjøre livet enklere.