Briller på en bærekraftig måte

Vi er på reise mot en mer bærekraftig fremtid. Vi skal gjøre vårt beste for å redusere belastningen på planeten. En viktig del av dette er å kommunisere og sikre engasjement fra ansatte.

Bærekraft

La oss være ærlige; Å drive en bedrift på nett, som har som mål å gjøre kundeopplevelsen praktisk og samtidig leve opp til bærekraftige forventninger, er en reise i seg selv. Men det er en reise vi er klare til å ta fatt i. Vi har faktisk holdt på en god stund. Med en gruppe dedikerte ansatte som har engasjert seg i å gjøre Luxreaders mer bærekraftig – er vi glade for å endelige dele det med deg. Velkommen til Green Team.

Styrket fellesskap

Green Team er et fellesskap som er etablert med intensjonen om å foreta ansvarlige valg og langsiktige initiativer. Ved å introdusere et bærekraftig initiativ hver måned og dele dette på våre plattformer, sikter vi på å skape bevissthet om hvordan nettvirksomheten vår kan bli mer miljøvennlig. 

"Målet er å fremme bærekraftige initiativ innad i selskapet. Det kan være individuelle mål som å sykle til jobben eller spise mindre kjøtt, eller større mål i verdikjeden som støtter opp om klimatilpasninger."

Julius, Country Marketing Assistant for Nederland og leder av Green Team.

Utvikler bærekraftighet

Som en nettbedrift har vi muligheten til å minimere papirbruk. Det virker åpenbart å benytte netteknologi for å bruke mindre papir og dermed forhindre avskoging. 

Vi har introdusert høyteknologi-løsninger som reduserer antall briller som kunden behøver å sende i retur. Ved virtuell prøving av brillene, samt å digitalisere synstester, reduserer vi fotavtrykket i miljøet.

Når det kommer til produksjonen av våre briller, ser vi alltid etter måter å forbedres på. Vi sikter på å gjøre våre design så bærekraftig som mulig. Innfatningene er laget av celluloseacetat som inneholder fornybare materialer som er biologisk nedbrytbart. Dette vil si at acetat brillene våre vil lettere brytes ned i slutten av deres levetid, og det er bra for planeten vår. Dette gjør også at vi ikke er like avhengige av ikke-fornybare ressurser.

Vi ønsker å tilby attraktive innfatninger gjennom tidløse, funksjonelle design med langvarig kvalitet. Brille-etuiene som brillene kommer i, er nøye laget med fornybare og bærekraftige materialer, som understøtter vår visjon om å tilby miljøvennlige briller i miljøvennlig
innfatning.

Fra oss til deg i miljøvennlig emballasje

Vi har klart å fjerne mellomledd i verdikjeden, og på den måten kortet ned på brillens reise fra produksjon til kunde. Det er vi veldig stolte av! Dette har mye å si for reduseringen av CO2-utslipp. Når vi sender dine pakker bruker vi emballasje laget av 100% resirkulert materiale, samtidig som emballasjen er tilpasset til den nøyaktige mengde av bestilte briller, forhindrer vi overforbruk.

For øyeblikket må vi fly inn deler til produktene våre fra verden rundt. Målet vårt for fremtiden er å få forsendelser transportert med tog eller båt. Når produktene ankommer vårt varehus, kommer de i så store mengder som mulig, for å minimere CO2- utslipp.

Det er alltid rom for forbedring, det vet vi. Det kan være krevende å være en bærekraftig, etisk merkevare i optikerbransjen. Men vi beveger oss i den retningen, og vårt mål er å vise at vi mener alvor når det gjelder våre produkter, materialvalg, forretningspraksis og de menneskene vi samarbeider med.

Spettete brille i plast og sølv brille i metall

Små skritt, store forandringer

Vi vet at det alltid er rom for forbedring. Det kan være krevende å være en bærekraftig, etisk merkevare i optikerbransjen. Men vi beveger oss i den retningen, og vårt mål er å vise at vi mener alvor når det gjelder våre produkter, materialvalg, forretningspraksis og de menneskene vi samarbeider med. Vi tror på at bevissthet og engasjement rundt tema er nøkkelen til å skape en ekte, varig effekt. Vil du være med oss på denne reisen? Følg oss på Instagram og få mer informasjon.

Vårt mål fremover er å innføre initiativer som skal bidra til en mer miljøvennlig verden, og vi ser på dette som en spennende reise som vi håper du vil være med på. Ting forandrer seg fort, hvilket betyr at vi kanskje ikke alltid vil vite om den nyeste løsningen på problemer som oppstår i vår bedrift eller i bransjen. Hvis du har sett eller hørt om noe som du tror eller synes vi burde se nærmere på, vil vi gjerne høre fra deg. Ta kontakt med oss på hei@luxreaders.no