the do's and don'ts

Slik rengjør du brillene dine

Når du bruker brillene dine med eller uten styrke mye, vil de naturligvis etter tid bli skitne og eksponert for støv og smuss. Briller er delikate synskorrigerende tilbehør, og de må grundig rengjøres for å få mest mulig ut av dem. Men hvordan kan du rengjøre brillene dine riktig og hva bør du IKKE gjøre?

5 enkle trinn for å (dyp)rengjøre brillene dine

1) Vask hendene dine grundig: ellers risikerer du å få dine nylig rengjorte briller møkkete igjen, eller etterlate vedvarende rester der du egentlig ønsket å fjerne dem

2) Skyll brillene dine i lunkent vann fra springen: ikke bruk for mye vanntrykk for ikke å risikere å skade brillene dine

3) Bruk litt oppvasksåpe: bruk de (rene) fingrene til å massere såpen forsiktig på linsene og innfatningen til lesebrillene, blue light brillene eller solbrillene.

4) Skyll brillene igjen: for å fjerne såpeskum og gjenværende skitt som ble løsnet fra brillene

5) Tørk brillene dine: bruk et håndkle uten lo og smuss, bruk helst mikrofiberkluter, da de er skånsomme mot dine dyrbare designerlesebriller.

I tillegg kan du bruke litt sprit på et papirhåndkle for å rengjøre neseputene og øreholderne for den mest grundige rengjøringen, men pass på at du ikke bruker det på resten av innfatningen og linsene.

Hvordan rengjøre brillene mine på farten?

Hvis du ikke får tak i en spring eller mild oppvasksåpe, anbefales det å ha med seg en liten rengjøringspakke, som inneholder brillevask og en mikrofiberklut, når du er ute og reiser. På den måten kan du fjerne løst smuss og striper når du ikke har de riktige materialene for en dypere brillerens. Mikrofiberkluter er skånsomme mot linsene og på den måten risikerer du ikke ytterligere striper eller riper på brilleglassene.

Hvilke materialer kan jeg bruke til å rengjøre brillene mine?

De beste materialene å bruke for å rengjøre brillene dine med eller uten styrke er de som er milde mot glassene, men som fortsatt sørger for at brillene blir rene.

For eksempel:

- Mild oppvasksåpe for linsene og innfatningen

- Brillespray

- En mikrofiberklut for strekfrie brilleglass

er alle skånsomme mot innfatninger og linser og vil sikre rene og langvarige briller, selv på et budsjett, samt sørge for at det ikke er skader på linsen, slik at du kan holde synet skarpt i lang, lang tid.

Hva bør jeg ikke bruke til å rengjøre brillene mine?

Nå som du vet hva du må gjøre når du skal rengjøre brillene dine, virker det aktuelt å også vite hvordan du IKKE skal rengjøre brillene dine, for å sikre lang levetid på innfatningene og linsene dine, samt sørge for at du kan se gjennom brillene uten at synet blir mer hindret.

do not use

Klær:

Vi har alle hatt en trang til å bare bruke klærne vi hadde på oss til å rense linsene på lesebrillene våre, har vi ikke? Men selv om det kan virke enkelt og praktisk, risikerer du faktisk å få flere striper og skitt på brillene og se enda mindre, da klær kan ha lo, støv og annet smuss. Hvis det sitter fast støv, rusk eller annet grovere smuss på den, risikerer du å skrape opp brilleglassene dine, og det er det siste du vil gjøre hvis du vil fortsette å bruke brillene for å se ordentlig.

Do not use

Servietter, tørkepapir, papirhåndklær:

Når du er på farten, har du kanskje bare tørkepapir eller serviett til din disposisjon. Selv om dette kan virke som et godt og rent alternativ å rengjøre brillene med, bør du avstå fra å bruke disse materialene. Papirmaterialer som disse kan også etterlate lo, og enda verre, de kan skrape de dyrebare linsene på lesebrillene dine.

Do not use

Husholdningsglassrens

Noen av rengjøringsmidlene for husholdningsglass som du bruker til vinduene eller speilet, er faktisk for aggressive mot de delikate brilleglassene dine, og selv om de virker som om de helt sikkert renser "briller", kan de faktisk etterlate varig skade på lesebrillene, spesielt lesebriller med antiripebelegg. For ikke å nevne at det å ha aggressive kjemiske rester, som i noen av disse rengjøringsmidlene, ikke er bra å ha nær øynene og bindehinnen.

Do not

Bruk av spray når du bruker brillene dine

Bruk av parfyme, hårspray eller andre sprayer av denne typen kan også etterlate rester på brillene dine som bygger seg opp raskt, for ikke å nevne, de kan også reagere med det beskyttende belegget på linsen din. Så sørg for å ta av brillene kort og oppbevar dem litt unna når du tar på deg parfyme eller hårspray.

Riktig oppbevaring

Riktig oppbevaring av brillene dine kan være like viktig for å holde brillene rene, som selve rengjøringsprosessen.

Hva er den beste måten å oppbevare brillene mine på?

Unngå å forlate brillene der det er røyk, luftforurensninger eller generell spray rundt. Dette betyr at å la brillene ligge på kjøkkenet eller badet i lengre tid kan føre til opphopning av skitt og smuss fra sprut, spray eller skjønnhetsprodukter som hårspray, parfymer og lotioner spesielt, noe som vil gjøre det vanskelig å se gjennom linsene og er vanskeligere å rengjøre senere.

Spesielt for brillene dine som du ikke bruker hele tiden, som solbriller med styrke, sørg for å oppbevare dem riktig for å holde dem rene mellom bruk. Det samme gjelder dine blue light briller med eller uten styrke hvis du ikke bruker dem.

Den beste måten å oppbevare brillene dine på er i et etui med hardt skall eller andre heldekkende etuier for å forhindre at støv og skitt samler seg på designerbrillene dine. Etui med hardt skall gir den ekstra fordelen at de beskytter brillene dine mot skader.

Kjøp 3 par for kr. 699 nå, for å gjøre livet (og individuell rengjøring) enklere!