6 tips for å finne det perfekte brilleparet på nettet

Når det gjelder å velge briller er mulighetene endeløse, og du føler deg kanskje litt overveldet av alle valgene som skal tas. Målet er å finne et brillepar som passer deg og dine behov, og som du føler deg komfortabel med i hverdagen. Heldigvis er vi her for å guide deg gjennom jungelen av muligheter, så du kan finne det rette brilleparet for deg. Vi guider deg gjennom alt fra å velge en passende innfatning, til de riktige glassene og hva du bør tenke på før du bestiller. Fortsett å lese for å lære mer.

INNFATNINGEN

Oversikt over størrelse på briller

1. Velg riktig innfatningsstørrelse

Aller først er det viktig å finne den riktige størrelsen på innfatningen. Dersom du har et par briller eller solbriller fra før av som passer deg godt, kan du måle dem for å se hvilken størrelse de er. Mål avstanden fra det ytterste punktet i hvert av de øvre hjørnene for å finne bredden på brillene. Dersom ingen av brillene dine har en god størrelse, eller om du bare ønsker å dobbeltsjekke hvilken størrelse du trenger, kan du følge guiden vår til hvordan du måler brillestørrelsen din hjemme.

Voksen mann med briller

2. Hvordan måle brillestørrelsen din hjemmefra

1. Finn frem en linjal eller et målebånd

2. Stå foran et speil og mål bredden på hodet ditt i centimeter. Forsøk å unngå nesen, og foreta målet omtrent i brynshøyde.

3. Bruk målene som en guide til hvor brede briller du trenger, ved å finne ut om du hører til kategorien "Smal", "Medium" eller "Bred". Velg deretter bredden din i filteret i produktkatalogen.

3. Hvilke briller passer din ansiktsform?

Brillens form har mye å si når du skal finne det rette brilleparet for ditt ansikt. Når du skal bestemme deg for en passende form finnes det ingen fasit; vi har alle forskjellige trekk vi ønsker å fremheve. Et godt tips er å tenke over ditt generelle utseende. Du har kanskje et rundt ansikt, men mer kantede ansiktstrekk. Vi oppfordrer derfor til å følge din personlige smak når du velger brilleinnfatning ut fra hvilket uttrykk du ønsker. Heldigvis har vi laget en guide som du kan bruke som ledetråd for hvilke ansiktsformer som typisk passer med de ulike brillemodellene.


Er du usikker på hvilken ansiktsform du har? Følg vår raske guide for å finne ut hvilken ansiktsform som er mest lik din:

1. Ta håret bort fra ansiktet

2. Stå foran et speil med hodet vendt rett fremover

3. Studer formen på ansiktet ditt. Se etter de bredeste punktene, og hvordan hårlinjen din avgrenser pannen.

4. Vurder hvilken form ansiktet ditt ligner mest på

Spettete brille i plast og sølv brille i metall

4. Hvordan velge riktig farge på innfatningen

I likhet med form, er fargen på brillene dine smak og behag, og mulighetene er endeløse! Enten du vil ha et minimalistisk og nøytralt brillepar eller om du liker å leke deg med farger, kan det å finne den rette fargetonen være utfordrende. Et godt tips er å igjen se på hvilke farger du har. Dersom du er lys i håret og har myke trekk er det ofte flatterende med mykere fargetoner, da mørke toner kan bli dominerende og hardt mot ansiktet. Ønsker du derimot å ha et par "statement-briller" kan et mørkt brillepar gi deg den kule, edgy looken. Dersom du har mørkere og mer definerte trekk, er det ofte fint med mørkere farger. Noen kvier seg for å velge andre farger enn sort og brunt, men farger kan være minst like anvendelige. For eksempel mørkere toner av blått, grønt eller rødt kan gi liv til ansiktet og samtidig passe godt til garderoben.

Mange par med briller fra Luxreaders

5. Hvilket materiale bør brillene dine være av?

Et viktig valg når du skal bestemme deg for briller, er valget mellom acetat, gummi og metall. Acetat og gummi er veldig like. De har sjeldent neseputer og de er oftere tykkere enn metallrammer. Det som skiller gummi- og acetatbrillene fra hverandre er finishen. Acetatbriller har en blank overflate, mens gummibrillene er matte og overflaten kjennes ut som gummi. I disse materialene kommer brillene i en stor variasjon av farger og mønster, hvor en av gjengangerne er det brune skilpadde-mønsteret "Turtle". Metallbriller er også et populært alternativ. De har justerbare neseputer, noe som gjør de enklere å justere, spesielt om du har en flat eller en høy neserygg. De som syns acetat- og gummibriller kan bli for dominerende, vil ofte trives bedre i slanke metallbriller. Metallbriller har et noe mindre fargeutvalg sammenlignet med de andre materialene. Dog får du dem nesten alltid i standardfargene som gull, mørk grå, sølv, sort og blå.

GLASS

6. Hvordan finne riktig styrke til lesebriller

Visste du at når vi blir eldre så øker styrken vi trenger i lesebriller?* Øynene våre blir gradvis stivere når vi blir eldre, og rundt 35-45 års alderen starter de fleste av oss å merke at det blir vanskeligere å lese liten tekst. Spar deg selv for strevet og skaff deg et par lesebriller tidlig - du kommer ikke til å angre! For de fleste som merker et behov for lesebriller, starter de ofte med +1.0 i styrke, som sakte øker de neste 10-15 årene. For de fleste av oss stabiliseres styrken ved +2.0 til +2.5. Dersom du er usikker på hvilken styrke du trenger, kan du prøve vår indikative synstest - det er kjapt og enkelt! Du kan gjøre det hjemme i din egen stue, og det er helt uten kostnad.

*Dersom du ikke har hatt styrker tidligere

Behov

Hva slags briller trenger du? Briller som beskytter øynene mot solen, mot det blå lyset fra skjerm eller trenger du bare et nytt par lesebriller? Hos Luxreaders kan du velge mellom solbriller, blue light briller og lesebriller i en rekke stiler og styrker. Om du syns det er vanskelig å velge kun ett par, kan du kombinere 3 par på tvers av sortimentet for kun kr 699.

Lesebriller i dansk design

Vi har et stort utvalg av lesebriller i gummi, metall og acetat. De kommer i en rekke farger og toner, med et minimalistisk, skandinavisk design. Vi tilbyr styrker fra +1.0 til +3.5 . Det er enkelt og kjapt å bestille lesebriller på nett hos Luxreaders.no.

Blue light briller i dansk design

Blue light briller er et must i en moderne hverdag. Databrillene mot blått lys våre er laget for å beskytte øynene dine mot det skadelige blå lyset fra skjerm. Du kan få dem både med og uten styrke etter hva du har behov for. Blue light brillene våre har moderne design og kommer i en rekke stiler og farger.

Solbriller i dansk design

Solbriller er alltid lurt å ha. Det er viktig å beskytte øynene dine fra skadelig UV stråling, og med et par solbriller fra Luxreaders kan du se bra ut samtidig. Solbrillene våre har glass i kategori 3 som er dekkevnen som passer i de fleste lys, og er ikke for mørke når det er overskyet. Glassene har også UV400 sertifisering som betyr at de beskytter øynene dine for alle typer UV-stråling, og stiller høyere krav enn den vanlige CE sertifiseringen.